Державна податкова служба у Київській області

    Документи для розгляду питання виключення ПП з переліку ризикових

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що у разі якщо за результатами автоматизованого моніторингу платник, яким складено податкову накладну/розрахунок коригування, відповідає хоча б одному критерію ризиковості, реєстрація таких ПН/РК зупиняється.

     

    Комісія регіонального рівня розглядає питання виключення платника з переліку ризикових у разі виявлення обставин/отримання інформації, що свідчать про невідповідність його критеріям ризиковості та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність такого платника критеріям ризиковості.

    Рішення про невідповідність платника критеріям ризиковості він отримує в електронному кабінеті в день його прийняття.

    Для розгляду питання щодо виключення платника податку з переліку ризикових, платник має подати такі документи:

     - договори, зокрема зовнішньоекономічні, з додатками;

    - договори, довіреності, акти керівного органу ППтку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах ПП;

    - первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання, транспортування, навантаження/розвантаження, складські документи (інвентаризаційні описи), рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг), накладні;

    - розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків;

    - документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачено договором та/або законодавством;

    - інші документи, що підтверджують невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

    Інформація та копії документів подаються ПП до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку.

    Комісія регіонального рівня розглядає подані ПП інформацію та копії документів протягом 7-ми робочих днів, що настають за датою їх надходження.

    За результатами розгляду комісія приймає рішення про відповідність/невідповідність ПП критеріям ризиковості, яке платник отримує в електронному кабінеті у день його прийняття.

    Виключення ПП з переліку ризикових, здійснюється в день проведення засідання комісії регіонального рівня та прийняття відповідного рішення.

    Якщо комісія регіонального рівня протягом 7-ми робочих днів, що настають за датою надходження документів, не прийняла відповідного рішення, ПП виключається з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості.

    При надходженні до контролюючого органу відповідного рішення суду, яке набрало законної сили, комісія регіонального рівня виключає ПП з переліку ризикових.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Податковий агент щодо податку на доходи фізичних осіб

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що відповідно до норм п.п.14.1.180 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України, податковий агент щодо податку на доходи фізичних осіб - це юридична особа (її філія, відділення, інший відокремлений підрозділ), самозайнята особа, представництво нерезидента - юридичної особи, інвестор (оператор) за угодою про розподіл продукції, які незалежно від організаційно-правового статусу та способу оподаткування іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розд.IV ПКУ, до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі, вести податковий облік, подавати податкову звітність контролюючим органам та нести відповідальність за порушення його норм в порядку, передбаченому ст.18 та розд.IV ПКУ.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Для переходу або відмови від оподаткування резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах, ЮО повинна подати заяву до контролюючого органу за своєю податковою адресою

    Головне управління ДПС у Київській області інформує, що юридична особа для переходу на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах, або відмови від такого оподаткування, має подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою відповідну заяву.

    Форму заяви та порядок її подання і розгляду контролюючим органом встановлюються Міністерством фінансів України.

    Заява про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах подається засобами електронного зв'язку в електронній формі (у тому числі до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні") з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

    Юридичні особи, які подали заяву про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті, вважаються резидентами Дія Сіті - платниками податку на особливих умовах з першого числа місяця, наступного за кварталом, у якому юридичну особу внесено до реєстру Дія Сіті.

    Резидент Дія Сіті, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може прийняти рішення про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах шляхом подання відповідної заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, - такий резидент Дія Сіті вважається платником податку на особливих умовах з першого числа місяця, наступного за кварталом, у якому до контролюючого органу подана відповідна заява.

    Резидент Дія Сіті, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може здійснити перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах один раз протягом календарного року.

    Юридична особа, яка внесена до реєстру Дія Сіті, але не подала заяву про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах, вважається резидентом Дія Сіті - платником податку на загальних підставах.

    Для відмови від оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах резидент Дія Сіті не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного року подає до контролюючого органу за своєю податковою адресою засобами електронного зв'язку заяву в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Тимчасово, на період дії воєнного стану зупиняється перебіг строків для надсилання повідомлення про відкриття/закриття рахунка платника податків до контролюючого органу

    Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до п.п.69.17 п.69 підрозд.10 розд.ХХ Податкового кодексу України тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, установлено, що для банків, інших фінансових установ та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених для надсилання повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника податків - юридичної особи (резидента і нерезидента), у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, та повідомлень про взяття рахунку на облік або відмову у взятті контролюючим органом рахунку на облік.

    Рахунок вважається взятим на облік у разі отримання банком або іншою фінансовою установою повідомлення контролюючого органу про взяття рахунку на облік у контролюючих органах або за мовчазною згодою, якщо таке повідомлення не отримано, датою та часом взяття рахунку на облік у такому разі вважається дата та час отримання банком або іншою фінансовою установою повідомлення (квитанції) контролюючого органу про підтвердження факту прийняття повідомлення до оброблення.

    У разі неотримання фінансовою установою повідомлення (квитанції) контролюючого органу про підтвердження факту прийняття повідомлення до оброблення по таких рахунках можуть здійснюватися видаткові операції без отримання підтвердження щодо взяття їх на облік у контролюючому органі.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Платники єдиного податку І - ІІ груп авансовий внесок з єдиного податку за листопад мають сплатити не пізніше 18 листопада 2022 року

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що у п’ятницю, 18 листопада 2022 року завершується граничний термін сплати авансових внесків з єдиного податку за листопад фізичними особами – підприємцями, що застосовують спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку І - ІІ груп.

    Нагадаємо, що відповідно до п.295.1 ст.295 ПКУ, платники єдиного податку І та ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

    Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

    У разі якщо сільська, селищна або міська рада приймає рішення щодо зміни раніше встановлених ставок єдиного податку, єдиний податок сплачується за такими ставками у порядку та строки, визначені п.п.12.3.4 п.12.3 ст. 12 ПКУ.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Шановні платники податків!

    Унаслідок військової агресії РФ об‘єкти критичної інфраструктури Київської області зазнали значних пошкоджень, а у зв’язку з систематичним відключенням електроенергії, в роботі державних податкових інспекціях Київщини відбулись певні зміни у режимі роботи.

    Повідомляємо, що наразі надання послуг призупинено у наступних ДПІ: Сквирська ДПІ, Переяславська ДПІ, Баришівсько-Березанська ДПІ, Бородянська ДПІ та Києво-Святошинська ДПІ. Відповідні адміністративні послуги можна отримати у Білоцерківській ДПІ, Бориспільській ДПІ, Броварській ДПІ та Бучанській ДПІ.

    Підкреслюємо, визначений графік буде змінюватися в залежності від ситуації з постачанням електроенергії та роботи електромереж Київщини, тому просимо слідкувати за оновленнями на субсайті ГУ ДПС у Київській області.

    З метою оперативного надання консультацій нагадуємо, що при ГУ ДПС працюють гарячі лінії https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/.

    Звертаємося до вас з проханням розумінням поставитися до ситуації, що виникла, та закликаємо максимально користуватися онлайн сервісами Державної податкової служби для отримання адміністративних послуг, подання звітності та інших сервісів, що надає податкова служба. Зазначимо, електронний кабінет платника доступний 24/7.

    Водночас нагадуємо, що під час воєнного стану отримати послуги можна у будь-якій ДПІ незалежно від місця реєстрації.

    ГУ ДПС у Київській області

     

    До розрахунку загальної суми операцій з постачання товарів/послуг для визначення необхідності обов’язкової реєстрації платником ПДВ, не включаються операції з постачання благодійної допомоги

    Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.п. 69.12 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, операції, передбачені п.п. 197.1.15 п. 197.1 ст. 197 ПКУ, здійснені протягом 2022 року громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями, не включаються такими громадськими об’єднаннями або благодійними організаціями до розрахунку для визначення загальної суми для обов’язкової реєстрації платником ПДВ згідно зі ст. 181 ПКУ.

    Підпунктом п.п. 197.1.15 п. 197.1 ст. 197 ПКУ передбачено режим звільнення від оподаткування ПДВ для операцій з безоплатного (без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації) постачання товарів/послуг благодійним організаціям, утвореним і зареєстрованим відповідно до законодавства, а також надання такої допомоги благодійними організаціями набувачам (суб’єктам) благодійної допомоги відповідно до законодавства про благодійну діяльність та благодійні організації.

    Таким чином, операції громадських об’єднань та/або благодійних організацій з безоплатного (без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації) постачання товарів/послуг благодійним організаціям, утвореним і зареєстрованим відповідно до законодавства, а також надання такої допомоги благодійними організаціями набувачам (суб’єктам) благодійної допомоги відповідно до законодавства про благодійну діяльність та благодійні організації, не враховуються платниками, що здійснюють такі операції, при обрахунку ними загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг для визначення необхідності реєстрації платником ПДВ в обов’язковому порядку.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    До витрат платника податку на прибуток включаються без обмежень суми коштів та товарів, перерахованих/переданих ЗСУ та іншим військовим формуванням для потреб оборони держави

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що об’єктом оподаткування податком на прибуток підприємств є прибуток з джерелом походження з України та за її межами, визначений шляхом коригування (збільшення або зменшення) прибутку або збитку, визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень ПКУ.

    Платники податку, в яких річний дохід (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період не перевищує 40,0 млн.грн., можуть визначати об’єкт оподаткування без коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років та коригувань, визначених п.п. 140.4.8 п. 140.4 та п.п. 140.5.16 п. 140.5 ст. 140 ПКУ), визначені відповідно до положень розд. ІІІ ПКУ.

    Звертаємо увагу, що відповідно до п.п. 69.6 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, коригування фінансового результату до оподаткування не проводяться щодо сум коштів або вартості спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, які добровільно перераховані (передані) платниками податків Збройним силам України та іншим військовим формуванням для потреб забезпечення оборони держави та наданої гуманітарної допомоги з дотриманням вимог законодавства України про гуманітарну допомогу у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, - такі суми включаються до фінансового результату до оподаткування у складі витрат без обмежень.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

    © 2024 Бучанська Районна Рада