Державна податкова служба у Київській області

    Документально підтверджені витрати добровільно перераховані на оборону країни, включаються до витрат ФОП та осіб, які провадять НПД

    Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що за результатами податкових (звітних) періодів за 2022 рік у складі витрат від провадження певного виду незалежної професійної діяльності, а також у складі витрат ФОП від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, можуть враховуватися документально підтверджені витрати у вигляді вартості майна, в тому числі грошові кошти, що добровільно перераховані (надані, передані) Збройним Силам України, Національній гвардії України, Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки України, Державній прикордонній службі України, Міністерству внутрішніх справ України, Управлінню державної охорони України, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, добровольчим формуванням територіальних громад, іншим утвореним відповідно до законів України військовим формуванням, їх з'єднанням, військовим частинам, підрозділам, установам або організаціям, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету, для потреб забезпечення оборони держави, а також на користь центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, сил цивільного захисту та/або закладам охорони здоров'я державної, комунальної власності, та/або структурним підрозділам з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, та/або грошові кошти, перераховані на спеціальні рахунки, відкриті Національним банком України для збору коштів.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

    ГУ ДПС у Київській області

     

     З 01 жовтня 2022 року зросла мінімальна заробітна плата та розмір ЄВ для ФОП

    Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що з 01 жовтня 2022 року в Україні зросла мінімальна заробітна плата, яка становить  6700,0 грн. (було 6500,0 грн.).

    Вказане підвищення передбачено Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

    Збільшення мінімальної заробітної плати вплинуло на збільшення мінімального розміру ЄВ  із заробітної плати працівників та  з доходів самозайнятих осіб (за себе).

    Відтак, з 01 жовтня 2022 року мінімальний страховий внесок становить 1474,0 грн., адже розмір ЄВ (22%) розраховується від  мінімальної заробітної плати. Якщо до 01 жовтня 2022 року  мінімальна зарплата була 6500,0грн., то ЄВ складав 1430,0грн., а зростання з 01 жовтня  мінімальної заробітної плати на 200,0грн. вплинуло на збільшення мінімального страхового внеску на 44,0грн.

    Звертаємо увагу, що зростання розміру мінімальної заробітної плати з 01 жовтня не змінює ставки єдиного податку для платників І та ІІ груп.

    Так, ставки єдиного податку для І групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року , а для ІІ групи - у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, а ІІІ групи - у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

    Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами для ФОП, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

    - для І групи платників єдиного податку - не більше 10 % розміру прожиткового мінімуму;

    -  для ІІ групи платників єдиного податку - не більше 20 %розміру мінімальної заробітної плати.

     Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

    ГУ ДПС у Київській області

     

    По 01 березня 2023 року в Україні триває період одноразового добровільного декларування

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що по 01 березня 2023 року в Україні триває період одноразового добровільного декларування .

    Абзацом першим п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України встановлено, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть такі категорії декларантів:

    - фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи,

    - фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

    Не можуть бути декларантами у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні такі особи:

    - особи, які станом на дату початку періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави, або є особами, дієздатність яких обмежена і над такими особами встановлена опіка/піклування;

    - особи, які, починаючи з 01 січня 2010 року, виконують або виконували в Україні публічні функції, передбачені п. 37 частини першої ст. 1 Закону України від 06.12.2019 № 361-ІХ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;

    - особи, стосовно яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України від 14.08. 2014 № 1644-VII «Про санкції» із змінами та доповненнями.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    У разі самостійного виявлення помилок у раніше поданій звітності, ЮО не має права уточнити показники після внесення запису про припинення діяльності до ЄДР

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що підставами для зняття з обліку юридичної особи в контролюючих органах є: повідомлення чи документальне підтвердження державного реєстратора чи іншого органу державної реєстрації про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, закриття відокремленого підрозділу юридичної особи - п.п. 67.1.1 п. 67.1 ст. 67 ПКУ.

    Підставами для припинення податкового обов’язку, крім його виконання, є ліквідація юридичної особи.

    Порядок внесення змін до податкової звітності визначений ст. 50 ПКУ, пунктом 50.1 якої визначає, що в разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

    Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.

    Право подавати податкову звітність і, відповідно, вносити до неї зміни в порядку, визначеному ст. 50 ПКУ, надано виключно зареєстрованим платникам податку, то юридичні особи – платники податків, відносно яких до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності не мають права уточнювати показники у раніше поданій звітності, у тому числі шляхом подання уточнюючого розрахунку.

    Залишаємось на зв’язку:

    Комунікаційна платформа: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

    Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Внесок платників Київщини до Зведеного бюджету складає майже 26 млрд грн

    З початку року платники Київщини сплатили до Зведеного бюджету 25,9  млрд грн податкових платежів та зборів. Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко. Зокрема, за наданою інформацією, Державний бюджет поповнився сумою в 11 мільярдів гривень. У свою чергу, місцеві бюджети пристоличного регіону отримали 14, 9 млрд грн. На соціальне забезпечення роботодавці Київщини спрямували 10,8 млрд грн Єдиного внеску.

    «Починаючи з липня поточного року, ми спостерігаємо відповідність надходжень до бюджету очікуваним показникам, на що вплинуло підвищення активності бізнесу Київської області у контексті максимального відновлення підприємницької діяльності на території пристоличного регіону. Ми дякуємо громадянам та підприємцям за розуміння того, що реалізація державою гарантій – у тому числі і соціальних – відбудова та розвиток країни напряму залежить від сумлінності бізнесу, консолідації всіх зусиль у захисті економічного фронту України», - зазначила Юліана Козаченко.

    ГУ ДПС у Київській області

    © 2024 Бучанська Районна Рада