Державна податкова служба у Київській області

    Бучанська ДПІ провела сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» для платників Бучанщини

    Днями в Бучанській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія » на тему: «Одноразове добровільне декларування активів громадян. Щорічне декларування доходів громадян за 2021 рік. Застосування ПРРО в 2022 році».

    На запитання платників податків відповідала начальниця Бучанської ДПІ Людмила Ступак.

    Під час телефонного спілкування громадяни цікавилися, хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування, чи є подання декларації обов’язковим, чи підлягає перевірці така декларація і у який термін проводиться контролюючим органом така перевірка та у яких випадках подається уточнююча декларація.

    В ході телефонної розмови було наголошено, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування і реалізація таких законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

    Важливим моментом є також те, що в Декларації не зазначається інформація про джерела набуття декларантом об’єктів декларування. Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації.

    Запитували платники і про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку (ІІ та ІІІ груп) в 2022 році. Особлива увага була до реєстрації програмного РРО та порядок його використання. Цікавилися також щодо застосування програмного РРО при здійсненні розрахунків в безготівковій формі та через мережу Інтернет. Також були питання щодо особливості подання громадянами декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік, які отримували доходи від спадщини та дарування, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, інші доходи, в тому числі надання права на податкову знижку.

    На всі поставлені запитання Людмила Ступак надала вичерпні відповіді.

    Бучанська ДПІ 

    © 2024 Бучанська Районна Рада