Державна податкова служба у Київській області

    Фізична особа надає в оренду майно. Як розраховується та сплачується ПДФО?

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п.п.164.2.5  п.164.2 ст.164 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), дохід, отриманий  від надання майна (до прикладу, житлового чи іншого приміщення)  в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування),  включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.

    Якщо орендар є фізичною особою, яка не є самозайнятою особою, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку - орендодавець.

    Такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені для квартального звітного (податкового) періоду, тобто, протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами року відображаються фізичною особою у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

    У разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості, нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку - орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України.

    Порушення нотаріусом порядку або строків подання інформації щодо посвідчення договорів оренди об’єктів нерухомості, в разі вчинення такої нотаріальної дії,  тягне накладення штрафу в розмірі 680 грн. за кожне таке порушення- п.119 прим.1.1  ст. 119 прим.1 ПКУ.

    Ці ж дії, передбачені п.119 прим.1 1 ст.119 прим.1  ПКУ, вчинені суб’єктом, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1360 грн. за кожне таке порушення.

     

    Терміни подання заяви за формою № 1-ПДВ при добровільній реєстрації платником ПДВ

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що згідно з п. 182.1 ст. 182 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) якщо особа, яка відповідно до п. 181.1 ст. 181 ПКУ не є платником податку у зв’язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні або є меншими від встановленої ст. 181 ПКУ суми (1000000 гривень), вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою.

    У разі добровільної реєстрації особи як платника податку або особи, яка відповідає вимогам, визначеним п.п. 6 п. 180.1 ст. 180 ПКУ, реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних.

    При переході осіб із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку, на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ, за умови, що такі особи відповідають вимогам, визначеним п. 181.1 ст. 181 ПКУ, реєстраційна заява подається не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ. Якщо такі особи відповідають вимогам, визначеним п. 182.1 ст. 182 ПКУ, реєстраційна заява подається у строк, визначений п. 183.3 ст. 183 ПКУ.

    У разі зміни ставки єдиного податку відповідно до п.п. «б» п.п. 4 п. 293.8 ст. 293 ПКУ реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ.

    Згідно з п. 183.5 ст. 183 ПКУ особи, зазначені у п. 183.3 ст. 183 ПКУ, можуть навести у заяві бажаний (запланований) день реєстрації як платника податку, що відповідає даті початку податкового періоду (календарний місяць), з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на складання податкових накладних.

    Реєстрація осіб, зазначених в абзаці другому п. 183.4 ст. 183 ПКУ, діє з першого числа календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ.

    Якщо останній день строку подання заяви припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем строку вважається наступний за вихідним, святковим або неробочим робочий день.

    ГУ ДПС у Київській області

    Як юридичній особі самостійно виправити помилку, виявлену в поданій заяві за ф. № 1-ОПП

    Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що у разі виявлення помилки у попередньо поданій заяві (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за формою № 1-ОПП щодо відомостей про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського обліку, платник податків повинен подати заяву за ф. № 1-ОПП з оновленою/виправленою інформацією щодо такої особи та проставити позначку «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

    У такому випадку заповнюються розділи 1, 2, 4 та 10 заяви за ф. № 1-ОПП та інформація про засновників не подається (примітка до заяви за ф. № 1-ОПП).

    Якщо виявлено помилку (крім помилки щодо відомостей про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського обліку) у попередньо поданій заяві за ф. № 1-ОПП платником податків, для якого законом установлені особливості його державної реєстрації та який не включається до ЄДР, необхідно подати до контролюючого органу за основним місцем обліку оновлену (виправлену) заяву за ф. № 1-ОПП з позначкою «Зміни» та уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік. При цьому, платником податків заповнюються всі розділи заяви за ф. № 1-ОПП.

    Заяву за ф. №1-ОПП можна подати як у паперовій так і в електронній формі.

    Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється відповідно до Податкового кодексу України та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Які ФОП не зобов’язані вести облік товарних запасів?

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що згідно з п. 12 ст. 3 Закону України №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку.

    Також СГ зобов’язаний надати контролюючим органам під час проведення перевірки документи (у паперовій або електронній формі), які підтверджують облік та походження товарів, що на момент перевірки знаходяться у місці продажу (господарському об’єкті).

    Зауважимо, що ці вимоги не поширюються на ФОП, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Як фінансовим управління ОМС надати запити на отримання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб та звітності у розрізі джерел доходів

    Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що абз.4-7  п.п. 12.3.3 п. 12.3 ст. 12 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено, що відповідно до Бюджетного кодексу України контролюючі органи подають органам місцевого самоврядування у розрізі джерел доходів звітність:

    - про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів на відповідних територіях – щомісячно, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним;

    - про суми списаного безнадійного податкового боргу; суми розстрочених і відстрочених грошових зобов’язань та/або податкового боргу платників податків, які повинні бути сплачені до місцевих бюджетів на відповідних територіях; суми наданих податкових пільг, включаючи втрати доходів бюджету від їх надання, – щокварталу, не пізніше 25 днів після закінчення звітного кварталу.

    Звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб надається контролюючим органом за запитом органу місцевого самоврядування протягом 20 днів з моменту отримання ним запиту (запит за формою J1604001).

    Порядок надання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб органам місцевого самоврядування, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 23.11.2020 № 723.

    Для отримання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб та звітності у розрізі джерел доходів посадовій (уповноваженій) особі фінансового управління територіальної громади (органу місцевого самоврядування) необхідно здійснити наступне:

    1) Ввійти з використанням кваліфікованого електронного підпису посадової (уповноваженої) особи фінансового управління територіальної громади (органу місцевого самоврядування) до приватної частини Електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС. Після ідентифікації будуть доступними дві вкладки:

    звітність у розрізі джерел доходів;

    звітність у розрізі платників податків - юридичних осіб.

    2) Надіслати запит про отримання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб за формою J1604001 (далі – Запит) та отримати квитанцію за формою 2. Датою квитанції за формою 2 є дата прийняття Запиту до розгляду контролюючим органом (територіальним органом ДПС).

    3) Отримати звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб протягом 20 робочих днів з дати прийняття контролюючим органом (територіальним органом ДПС) Запиту, яка буде доступна у вкладці «Звітність в розрізі платників податків – юридичних осіб» станом на 01 число наростаючим підсумком з початку року.

    При цьому у разі коли на дату отримання Запиту звітний період запитуваної інформації не настав або відсутня інформація контролюючим органом (територіальним органом ДПС) надсилається довідка про відсутність інформації за формою J1704001.

    Звітність у розрізі джерел доходів (про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів) доступна (без надсилання запиту) у вкладці «Звітність у розрізі джерел доходів», яка надходить щомісяця, не пізніше 10 числа місяця, станом на 01 число наростаючим підсумком з початку року.

    ГУ ДПС у Київській області

     

    На офіційному вебпорталі ДПС можна ознайомитись із реєстром платників ПДВ

    Головне управління ДПС у Київській області інформує, що отримати інформацію щодо даних реєстру платників ПДВ можна
    на офіційному вебпорталі ДПС, де у відкритій та приватній частинах Електронного кабiнету (https://cabinet.tax.gov.ua), платники податків мають доступ, зокрема до сервісу «Дані реєстру платників ПДВ».

    Нагадуємо, що  робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), сертифікованого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

    Щоб перевірити дані про реєстрацію платником ПДВ, необхідно здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або найменуванням/ПІБ платника податків.

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Подання заяв ф. № 1ДР та ф. № 5ДР з копіями документів, що посвідчують особу або підтверджують зміни в облікових даних ФО в електронному вигляді

    Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що фізичні особи незалежно від віку (резиденти та нерезиденти), які не включені до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО), зобов’язаніі особисто або через представника подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – Заява за ф. № 1ДР), яка одночасно є заявою для реєстрації у ДРФО, та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

    Фізичні особи також зобов’язані  повідомляти контролюючі органи про зміни, які вносяться до Заяви за ф. № 1ДР шляхом подання заяви за формою № 5ДР про внесення змін до ДРФО (далі – Заява за ф. № 5ДР).

    Зокрема, Заява за ф. № 5ДР подається у разі зміни ПІБ, адреси місця проживання або перейменування населеного пункту, вулиці, тощо.

    При заповненні заяв за ф. №1ДР та ф. №5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу та інших документів, які підтверджують зміни таких даних. Для заповнення даних про місце проживання на території України використовуються дані довідки про реєстрацію місця проживання або документи, до яких вносяться відомості про місце проживання. Також можуть використовуватися дані, що містяться у довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або у довідці про внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру (далі – Реєстр) та видані документи, що складається у формі витягу з Реєстру .

    Звертаємо увагу, що фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб’єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до контролюючих органів виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

    Рекомендації щодо подання відомостей для реєстрації фізичної особи та/або внесення змін до ДРФО засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (далі – Електронний кабінет) розміщені на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці: «Головна/Фізичним особам/Подання відомостей для реєстрації фізичної особи/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків Електронний кабінет.

    Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині «Електронного кабінету» здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

    В електронному вигляді заяви за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР подаються через меню «ЕК для громадян»/«Облікова картка фізичної особи – платника податків. Форма 1ДР/Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Форма 5ДР» приватної частини «Електронний кабінет».

    При заповненні заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР в електронному вигляді, платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО.

    Приєднати до заяв за ф. № 1ДР та ф. № 5ДР скановані копії документів, які посвідчують особу та інших документів, що підтверджують зміни облікових даних, здійснюється через використання закладки «Додатки» де обирається «Документ довільної форми», що заповнюється таким чином:

    - поля «Назва документу», «Номер документу», «Дата документу» заповнюються згідно з даними документа, що посвідчує особу або документа, який підтверджує зміни облікових даних;

    - у графі 2 «Найменування файлу документу» табличної частини за допомогою кнопки «Обзор» обирається відповідна сканована копія документа.

    Кожен документ повинен бути збереженим у окремому додатку (формат файлу може бути pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ).

    Для збереження сканованого документа необхідно натиснути кнопку «Зберегти».
    Платник підписує сформовані заяв  ф. №1ДР або ф. №5ДР КЕП чи печаткою та направляє протягом операційного дня до контролюючого органу.

    Реєстраційний номер облікової картки платника податків надається протягом

    3-ох робочих днів з дня подання фізичною особою заяви за ф. №1ДР та ф. № 5ДР до контролюючого органу через Електронний кабінет.

    Для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків, фізична особа пред’являє документ, що посвідчує особу.

    Працівник контролюючого органу перед тим, як видати фізичній особі реєстраційний номер облікової картки платника податків, зобов’язаний пересвідчитися, що в паспорті у формі книжечки відсутня відмітка про наявність у цієї особи права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта або таку відмітку скасовано (анульовано) та у паспорті у формі картки відсутній запис про відмову від реєстраційного номера облікової картки платника податків. Якщо фізична особа має у своєму паспорті відмітку про право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта, документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, вважається недійсним.

    Звертаємо увагу, що відсутність у громадян електронного документа, що посвідчує особу, як складової інфраструктури електронної ідентифікації, ускладнює процес переходу до видачі документа, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді. З цієї причини відсутній механізм запровадження надання цієї послуги в електронному вигляді, оскільки при видачі документа, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, необхідно безпосередньо перевірити оригінал документа, що посвідчує особу, та встановити факт, що документ є дійсним,  не закінчено його термін, тощо.

    ГУ ДПС у Київській області

     

    У випадку отримання ФО доходу у вигляді призу в негрошовій формі, для визначення бази оподаткування ПДФО застосовується підвищуючий коефіцієнт

    Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів та призів.

    Податковим агентом - оператором лотереї у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ - 18 %, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.

    Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів, інших, ніж виграш (приз) у лотерею, здійснюється у загальному порядку, встановленому ПКУ для доходів, що остаточно оподатковуються під час їх нарахування, за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ – 18 %.

    Під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з ПКУ, помножена на коефіцієнт який обчислюється за такою формулою:

    К = 100 : (100 - Сп),

    де К - коефіцієнт;

    Сп - ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування - п.164.5 ст.164 ПКУ.

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Податкова амністія – одноразове (спеціальне) добровільне декларування

    Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що  з 01 вересня  2021 року громадяни матимуть право задекларувати свої активи з яких не були сплачені податки і таким чином легалізувати їх.

    Відповідні положення містить Закон України від 15.06.2021 №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі - Закон № 1539-IX), окремі норми якого набули  чинності 21 липня 2021 року.

    Законом №1539-IX внесено зміни, зокрема, до Податкового кодексу України в частині проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року  та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

    Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору, та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

    Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30-ти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

    Базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування є грошова вартість відповідного об’єкта декларування або номінальна вартість грошової вимоги, у тому числі за позиками, наданими третім особам.

    Сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування таких ставок, зокрема:

    - 5 % щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні;

    - 9 % щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном;

    - 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання Декларації.

    Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Кодексу є чи були платниками податків (далі – декларант). Декларанти матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори, до 01 січня 2021 року. При цьому, в Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування.

    Перелік активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства:

    -Активи (крім нерухомості та транспортних засобів), сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень 

    -Квартира/квартири – загальна площа якої/яких не перевищує сукупно до 120 кв. м.;

    -Будинок/будинки – загальна площа якої/яких не перевищує сукупно до 240 кв. м;

    -Технічні споруди до 60 кв.м.;

    -Земельні ділянки – у межах норм безоплатної приватизації;

    -Один транспортний засіб особистого некомерційного використання (крім транспортного засобу, призначеного для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, легкового автомобіля з робочим об’ємом циліндрів двигуна не менше як 3 тисячі кубічних сантиметрів та/або середньоринковою вартістю понад 400 тисяч гривень, мотоцикла із робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 800 кубічних сантиметрів, літака, гелікоптера, яхти, катера).

    Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

    Подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації  є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

    ГУ ДПС у Київській області

     

    Податки сплачено за митним кордоном: чи зараховуються ці суми у зменшення податку на прибуток в Україні

    Головне управління ДПС у Київській області інформує, що суми податку на прибуток, отриманого з іноземних джерел, які сплачені суб’єктами господарювання за кордоном, зараховуються під час сплати ними податку в Україні. Зарахуванню підлягає сума податку, розрахована за правилами, встановленими розд. ІІІ ПКУ -   п.п. 141.4.9 п. 141.4 ст. 141 Податкового кодексу України.

    Розмір зарахованих сум податку з іноземних джерел протягом податкового (звітного) періоду не може перевищувати суми податку, що підлягає сплаті в Україні таким платником податку протягом такого періоду.

    Не підлягають зарахуванню у зменшення податкових зобов’язань такі податки, сплачені в інших країнах:

    - податок на капітал/майно та приріст капіталу;

    - поштові податки;

    - податки на реалізацію (продаж);

    - інші непрямі податки незалежно від того, підпадають вони під категорію прибуткових податків чи оподатковуються іншими податками згідно із законодавством іноземних держав.

    Таке зарахування сплачених сум податку за митним кордоном України здійснюється за умови надання письмового підтвердження контролюючого органу іншої держави факту сплати такого податку та за наявності чинного міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування доходів.

    ГУ ДПС у Київській області

    © 2024 Бучанська Районна Рада